Kodukülas toimus jaanipidu

Jaanipäevaks kõrgeks kasvab rohi, 
rinnust saadik kõrgub kastehein. 
 Ütle, kust ma rada teha tohin – 
igal pool on noor ja õitsev hein!      
(H.Runnel)

… Meie külas tähistasime jaanipäeva 22. juunil. Rõõmsaid pidulisi oli kohale tulnud rohkelt, tulesüütamise hetkel oli platsil u 140 inimest ( pluss 2 koera). Ilmataadile see üritus vist väga meeldis, sest  ilm oli suviselt soe ja päikeseline.
Külavanem  Ardi koos oma toetava meeskonnaga viisid läbi mitmeid vahvaid ja meeleolukaid mänge nii väiksematele kui ka suurematele. Tore on tõdeda, et meie küla inimesed ja nende sõbrad- sugulased on mänguhimulised ja avatud meelega ning osavõtt oli rohke. Visati veekinnast (seekord parimad Kuusemäe talu esindajad); palli tasakaalus kandmisel olid osavamad  Mõisamäe ja naaberküla inimeste segavõistkond; tennise viskes oli panni käsitlemisel osavaim Taevasmaalt Reet; paku kolmikviskes oli parim Andrus Karjala talust; veega täidetud õhupalli mängus võitsid küla noormeestest koosnev Koerasaba igiliikurite võistkond. Lastele korraldati pesulõksu kinnitamise võistlus, kus 20 lapse hulgast oli parim oli Grete-Liisel, siis Ville ja III koht Marta. Kartuliviskes oli 33 lapse hulgast parim Kiur, temale järgnes Karl-Rasmus ning Kert. Käbikorjamises oli 24 lapsest parim Laura, siis Iris ning Rasmus Jalgpalli täpsuslöökides oli 21 lapsest parim Martin, temale järgnes Jaak ning Kermo. Kes medalikohast ka ilma jäi, siis suu said kõik lapsed kommidest magusaks. Lisaks traditsioonilistele jõukatsumistele oli võimalus ka elusaid kalu püüda ning pisematele pidulistele paistis see väga rõõmu pakkuvat.
Õhtule andsid värvi nii mõnusa muusikavalikuga välja tulnud Tõnu, kui ka lavalt bänd meloodiliste paladega. Laud oli lookas maitsvate roogade all ning ka koduõlle vaadid olid nurgas mekkimiseks. Terve õhtu oli avatud ka müügilett, kust said osta nii söödavat- joodavat kui ka meeneid ning osaleda loteriis. Koosviibimine algas juba kella 18 paiku ning nii mõnigi sai külaplatsil veel päikesetõusugi nautida. Pidu läks igati korda ning loodetavasti ka sõnajalaõied näitasid end otsijatele. Suur rõõm on näha, et meie koduküla inimesed naudivad koosolemist ja koostegemist. Tänud korraldajatele ja pidulistele!

…. Kuni Su küla veel elab, elad Sina ka. (M. Zilmer jt)

M.L

Scroll to Top